acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Andina cocos stanca

Cocoșul andin de stâncã (Rupicola Peruvianus) locuiește în vãile râurilor și în ravene umede și adãpostite din pãdurile cețoase ale Anzilor ce traverseazã statele Bolivia, Peru și Venezuela.

        cocos de stinca

Hrãnirea lor constã în principal din fructe, insecte, amfibieni și vertebrate mici, cum ar fi broaște și șopârle.

 

        andina cocos de stinca

 

O gãinã depune de obicei douã ouã albe, pe care le clocește singurã, incubația durând aproximativ 28 de zile. Masculul nu intervine nici la incubarea ouãlelor, nici la creșterea puilor.

Cocoșul andin de stâncã etaleazã un dimorfism sexual, masculul are o creastã mare de culoare strãlucitoare de portocaliu menitã sã atragã atenția, în timp ce femela este semnificativ mai micã și mai închisã la culoare. Adunãrile de masculi din perioada de împerechere sunt un adevãrat spectacol, fiecare bãrbãtuș afișându-și penajul colorat, stigãte bâlbâietoare și sãrituri haioase, fiecare încercând o varietate de manifestãri pentru a atrage atenția femelelor.


        


        

        

Cocoșul andin de stâncã este consideratã pe scarã largã pasãrea naționalã din Peru.