acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Rase Cai

În prezent existã în lume un total peste 300 de rase de cai împãrțite dupa temperament: cai cu sânge fierbinte, rezistenți la obosealã, cai cu sange rece, folositi la tracțiune și cai cu sânge cald, proveniți din încrucișãri dintre primele douã cu rezultate exceptionale dar și cu eșecuri. Rasele de cai de talie micã sunt denumite ponei.

Caii sunt animale inteligente, foarte ușor de dresat. De la început au fost crescuți pentru tracțiune, carne și în unele cazuri chiar și pentru obținerea de lapte.

Alimentația lor se bazeazã pe furaje, fructe, ierburi și grãunțe.

Pur sânge arab
Pur sânge arab
Poneiul Galez
Poneiul Galez
Hackney
Hackney
Tennessee Walking
Tennessee Walking
Appaloosa
Appaloosa
Calul salbatic
Calul salbatic
Selle Francais
Selle Francais
Poneiul Shetland
Poneiul Shetland
Ardenez
Ardenez
Shagya Arab
Shagya Arab

Calul a fost domesticit în urmă cu aproximativ 5.500 de ani.

Prezența calului de-a lungul istoriei omenirii a avut o contribuție importantă. Oamenii se puteau deplasa mult mai ușor cu ajutorul calului, a fost o uneltă binevenită pentru treburile din agricultură și un partener de nădejde în timpul războaielor.

Mai târziu, după dezvoltarea industriei, calul și-a pierdut din importantâ ca animal de povară. Calul a ajuns în prezent animal de companie si divertisment, de tracțiune a diferitelor tipuri de atelaje, dresaj si pe alocuri pentru carnea lui care poate fi consumată.