acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Pur sange arab

Pur sange arab este cea mai veche rasa, care sta la baza perfectionarii celorlalte rase.Acest nobil cal imbina un corp puternic si rezistent cu toata inteligenta cabalina si un temperament vioi.

             

Istoric: Zona de provenienta a rasei este peninsula araba.Profetul Mahomed (572-632 e.n) specifica in Coran ca cine se ingrijeste de aceasta rasa de cai va avea accesul in Paradis.Interesul pentru aceasta rasa a crescut semnificativ inca din secolul VII.Conditiile aspre din desert a permis supravietuirea doar celor mai puternice exemplare, astfel rasa de cai pur sange arab este aproape cea mai rezistenta si perfectionata.

 

Comportament: Calul pur sange arab este foarte bland, tolerant, dar in acelasi timp are un caracter vioi si curajos.Nu este usor de intimidat si depaseste orice obstacol.Se preteaza pentru munci grele, este un cal excelent de povara, dar nu este exclus pentru calarie, divertisment si dresaj.

          

Inmultire: Rasa araba este foarte rentabila.Caii pot fi inmultiti dupa 2 ani.Gestatia dureaza 11 luni, se naste un singur pui.Imediat dupa nastere, puiul poate galopa, la cateva ore dupa el deja poate alerga, acest sistem este folositor cailor pentru a evita pradatorii ce pandesc nou-nascutii.

 

Alimentatie: Dupa conditiile aspre din desert, unde hrana se gasea cu mare dificultate, rasa araba a devenit nepretentioasa, nu face mofturi la mancare.Poate fi intretinut usor cu furaje clasice, granule, etc.

                 

Aspect si dimensiuni: Calul pur sange arab are un corp puternic,musculos, dar atletic si corect proportionat.Capul este mic, silueta compacta ii permite calului sa alerge la o viteza de peste 70 km/h.Aceasta rasa este de talie inalta,are in medie 160 cm.Parul se prezinta in mai multe varietati de culoare, de la alb,crem pana la culori mai inchise, cenusiu, maro si negru.