acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Norvegiana de padure

Norvegiana de padure este o pisica eleganta, pufoasa, adaptata la clima rece.Aceasta rasa inca pastreaza spiritul salbatic si este o felina exotica, avand un caracter puternic si un aspect distins.

       

Personalitate: Norvegiana de padure are o personalitate unica, independenta si in acelasi timp sociabila.Nu are probleme in convietuirea cu alte pisici si accepta usor prezenta cainilor sau a altor animale.Motanii tind a fi agresivi fata de alti masculi.Femela este mai docila, mai blanda, in mod general, ea tolereaza alte femele pe teritoriul ei.Pisicile din aceasta rasa sunt jucause si pot fi invatate sa convietuiasca cu copii mici.

        

Alimentatie: Pentru aceasta rasa este nevoie de hrana de inalta calitate.Poate primii carne de pasare,peste si vita.Sunt recomandate si granulele speciale pentru pisici.Aceste pisici pot fi predispuse la obezitate si este bine sa monitorizati atent hrana pe care o oferiti, lafel si greutatea pisicii, asigurati-va ca are greutatea optima pentru varsta ei.

        

Istoric: Originara din Peninsula Scandinavia, Norvegiana de padure este o rasa foarte veche, fiind sursa de inspiratie pentru legendele nordice.Pisicile din aceasta rasa erau luate in corabii, de catre vikingi, si folosite pentru exterminarea soarecilor si sobolanilor.Rasa a fost recunsocuta in Norvegia in 1930 si a participat pentru prima data la un concurs in 1938.

        

Inmultire: Fertilitatea este foarte ridicata, o femela poate sa aiva pana la 6 pui la o fatare.

        

Speranta de viata: Pisicile Norvegiana de padure traiesc foarte mult, pana la 16 ani, in unele cazuri ajung la 20 de ani.

        

Aspect si dimensiuni: Blana ei are nevoie de o ingrijire speciala, baia se face odata pe luna sau odata la 2 luni.Pisica trebuie pieptenata cu o perie sau un pieptene propiu, cel putin odata pe saptamana.Parul este lung, aspru si fin.Culorile acceptate sunt  tigrat,portocaliu , alb, roscat...etc.Urechiile de tip linx sunt preferate, dar nu obligatorii.Capul este mare in raport cu corpul.Ochii sunt mari si rotunzi.Este o rasa de talie mare, un mascul adult poate depasii 8 kg.