acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Border collie

Rasa Border collie este una din cele mai inteligente rase de caini, chiar si prima rasa ca inteligenta.Nu degeaba a devenit asa faimos in randul competitiilor de dresaj.

La noi in tara rasa inca nu este foarte raspandita, deocamdata pasionatii rasei sunt putini, dar exemplarele pe care le detinem sunt frumoase si promit.

               

Istoric Border Collie este originar din Northumberland, un caine ciobanesc de oi.A fost mentionat prima data in 1570.In 1995 border collie a fost recunoscut de catre American Kennel Club, si interesul pentru cainii din aceasta rasa a crescut in ultimii 17 ani.

            

Comportament Cateii border collie sunt foarte inteligenti inca de mici, si pot invata diverse trucuri chiar complicate.Sunt foarte prietenosi cu toti oamenii, dar neincrezatori in persoanele suspecte.Border collie este o rasa cu aptitudini foarte bune de paza.Recomandam rasa aceasta pentru cei care au copii, cainii border collie au tendinta de a-i indruma pe cei mici, asa cum o faceau rudele lor in turma, cu oile.

            

Alimentatie Sunt suficiente doua sau trei mese pe zi.Hrana este buna indiferent ca este gatita in casa sau procurata din magazin

            

Inmultire De cele mai multe ori catelusele cand nasc aduc 6 pui de border collie, unele mai multi sau mai putin.Pentru a fi data la monta femela trebuie sa aiva cel putin 2 ani.Recomandam folosirea femelelor pentru reproductie doar odata pe an, si nu de doua ori pe an cum se intimpla des.Daca femela naste prea frecvent pot aparea probleme, dar nu este o regula.Exista si femele care nasc de doua ori pe an si nu au nici o problema.Puii se intarca dupa 6-8 saptamani.

            

Aspect si dimensiuni Border collie este o rasa foarte frumoasa, un aspect care ii ofera noblete este coama de par din jurul gatului.Greutatea este in medie 25 kg.

             

Speranta de viata 12 ani cel putin