acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Bulldog Englez

Bulldog Englez  este un caine linistit, dar in acelasi timp un paznic foarte bun.

Arecunoscut ca fiind printre cei mai buni parteneri deceasta rasa, in ciuda expresiei de "caine-rau" isi indeplineste cu devotament rolul de "dadaca" si este  joaca pentru copii.

            buldog englez


Istoric :Prima mentiune despre Bulldog este din 1209 in descrierea unei lupte intre cainii macelarilor si un taur. Lupte sangeroase intre Bulldogi si alte animale au fost permise pana in 1835.Tara in care este inregistrat este Anglia.

             

Intretinere :Bulldog Englez este o rasa care are nevoie de multa atentie.Nu sunt prea "buni prieteni" cu sportul,prefera sa leneveasca pe canapea decat sa iasa afara la alergat.Chiar si asa, acest caine are nevoie de plimbare zilnica neintarziata pe o durata de aproximativ 40 de minute.
Rasa Bulldog Englez se adapteaza perfect la viata in apartament sau garsoniera, prefera spatiile inchise si traiesc mult mai bine cainii crescuti in casa decat cei crescuti in curte.
Puii si cainii tineri au obiceiul innascut de a roade tot ce e din plastic, din acest motiv trebuie limitat accesul acestora in apropierea cablurilor, instalatiilor electrice si a diferitelor electrodomestice care ii pun viata in pericol.

             


Nutritie :Rasa este predispusa la obezitate, este necesara evitarea alimentelor bogate in grasimi.
Carnea de pui combinata cu legume sau orez sunt o alegere buna pentru hranirea unui bulldog.
Putem oferii cainelui mancare gatita in casa,dar nu toate alimentele pentru oameni sunt bune si pentru caini.Evitati mancarea iute,sarata,prea dulce,cafeaua si ciocolata.
Nici carnea de porc si carnea cruda de orice fel, nu sunt recomandate pentru aceasta rasa.
Hrana industriala reprezinta o optiune buna, alegeti marcile care contin legume, in special morcovi.

             

Aspect si dimensiuni :Bulldog Englez are o constitutie impunatoare, corpul solid, musculos.
Capul este rotund,greu, mare in raport cu corpul.Urechiile sunt mici, botul turtit, dinti puternici.Culoarea parului: alb, roscat, galbui; alb cu pete; vargat.
Greutatea unui mascul variaza intre 24 si 30 de kg, iar inaltimea este cuprinsa intre 30 si 40 de cm.Femela are o greutatea de 22-29 kg si inaltimea de 30-35 cm.

             

Speranta de viata :Este cuprinsa intre 10 si 12 ani.Se cunosc exemplare mai longevive care depasesc varsta de 16 ani.
Pentru a va bucura cat mai multi ani de prietenul dvs. trebuie sa aveti multa grija de el, sa ii monitorizati atent starea de sanatate si sa ii oferiti tot confortul de care are nevoie (hrana de calitate,adapost ferit de frig,exercitii fizice adecvate)