acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Ragdoll

Ragdoll (poreclita "Papusa de carpa") este o rasa cu blana lunga care se ataseaza foarte mult de om.

        

Istoric: Rasa Ragdoll provine din incrutisari intre siameza,angora ,persana si birmaneza, astfel, a fost obtinuta o rasa cu blana lunga si caracter jucaus.Este o rasa recenta, originala din California,aparuta dupa anul 1960.

        

Personalitate: Ragdoll este o rasa recunoscuta pentru caracterul docil si afectuos.Sunt foarte prietenoase, se simt bine alaturi de copii, isi iubesc neconditionat stapanul si fac orice pentru a capata atentia.

        

Alimentatie: Au nevoie de alimente hranitoare, bogate in proteine.Pisicile Ragdoll pot primii suplimente alimentare (calciu,vitamine).Puisorii, aflandu-se in perioada de crestere, au nevoie de mai multe mese pe zi (4-6).Greutatea pisicii adulte trebuie atent monitorizata, deoarece rasa tinde spre supraingrasare si pot suferii de obezitate.

        

Inmultire: Atat femela cat si masculul ajung la maturitate in jurul varstei de 8 luni, totusi, ei sunt apti pentru monta doar dupa ce implinesc cel putin 1 an si jumatate.Femela naste un cuib numeros (in medie 4 pui).Pisoiasii trebuie sa ramana alaturi de mama pana la varsta de 6 saptamani.

        

Ingrijire: Blana,ochii,urechiile si ghearele au nevoie de cea mai multa atentie.Astfel, blana va fi periata zilnic (cu un pieptene propiu, folosit doar pentru pisica).Pisica trebuie sa fie spalata odata la 3-4 saptamani.Mai ales in perioada de naparlire, blana are nevoie de ingrijire adecvata.Urechiile vor fi curatate de cate ori se iveste necesitatea.Ghearele pot fi taiate, dar doar daca deranjeaza.

        

Aspect si dimensiuni: Rasa Ragdoll este de talie medie-mare, un adult are intre 4 si 7 kg.Blana poate fi pigmentata la extremitati, poate avea manusi albe, si colorata intens la extremitati si extensie de alb pe cele patru labute si pe fata. Pe fata albul formeaza un V.Ochii sunt rotunzi si albastrii.

       

Speranta de viata: este cuprinsa intre 15 si 20 de ani