acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Grizonul

Grizonul este un mamifer american de dimensiuni mici. Denumirea sa în latinã este Galictis vittata. Sunt rãspandiți pe toatã suprafața dintre Mexic si Brazilia, și în partea de sud a Argentinei și Peru. Trãiesc în pãduri tropicale și în prerii deschise.

        

Comportament: Sunt activi în orice moment al zilei. Trãiesc în grupuri mici sau in pereche. Masculii sunt poligami (se împerecheazã cu mai multe femele). Grizonii pot fi domesticiti, inițial erau crescuți pentru vânãtoarea de iepuri sau chinchilla.

        

Înmulțire: Femela naște odatã pe an dupã o gestație ce dureazã 30 de zile, în medie 4 pui. Femela cautã un loc izolat, într-o vizuinã, pentru a aduce puii pe lume, astfel îi protejeazã de alte animale care pot reprezinta un pericol.

        

Alimentație:  Acest animal este carnivor, se hrãnește cu rozãtoare,reptile și pãsãri. În unele cazuri mai rare mãnâncã și fructe.

        

Aspect și dimensiuni: Corpul are o lungime de aproximativ 55 cm, coada 15 cm și cântãresc 3 kg.

Botul, fața și pieptul sunt de culoare închisã, negru sau maro. O dungã albã traverseazã fruntea, trece peste urechi și se rãspândește pe spatele animalului.