acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Grizonul

Grizonul este un mamifer american de dimensiuni mici.Denumirea sa in latina este Galictis vittata.Sunt raspanditi pe toata suprafata dintre Mexic si Brazilia, si in partea de sud a Argentinei si Peru.Traiesc in paduri tropicale si in preeri deschise.

        

Comportament: Sunt activi in orice moment al zilei.Traiesc in grupuri mici sau in pereche.Masculii sunt poligami (se imperecheaza cu mai multe femele).Grizonii pot fi domesticiti, initial erau crescuti pentru vanatoarea de iepuri sau chinchilla.

        

Inmultire: Femela naste odata pe an.Gestatia dureaza 30 de zile.Se nasc in medie 4 pui.Femela cauta un loc izolat, intr-o vizuina, pentru a aduce puii pe lume, astfel ii protejeaza de alte animale care reprezinta un pericol.

        

Alimentatie: Acest animal este carnivor, se hraneste cu rozatoare, reptile ,si pasari.In unele cazuri mai rare mananca si fructe.

        

Aspect si dimensiuni: Corpul are o lungime de aproximativ 55 cm, coada 15 cm si cantaresc 3 kg.

Botul, fata si pieptul sunt de culoare inchisa, negru sau maro.O dunga alba traverseaza fruntea, trece peste urechi si se raspandeste pe spatele animalului.