acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Red-shanked Douc Langur

Red-shanked Douc Langur este o specie de maimuta originara din Asia, care face parte din familia Cercopithecidae.

        

Comportament: Aceasta specie este sociabila, traiesc in grupuri formate din 10-20 de membrii, uneori chiar mai multi.Masculii sunt bigami, se imperecheaza cu 2 sau mai multe femele.

Grupul stabileste o ierarhie foarte bine structurata, in general maimutele fac parte din grupul in care s-au nascut.

La fiecare deplasare masculii dominanti merg in fata,cei tineri in spate.Femelele cu pui se deplaseaza intotdeauna in centru, astfel fiind protejate.

Un exemplar adult poate sa sara pana la 5 m.

         

Alimentatie: Red-shanked Douc Langur se hraneste cu frunze,bambus,seminte si petale de flori.Stomacul lor are capacitatea de a digera celuloza.

         

Inmultire: Femelele si masculii ajung la maturitate la varsta de 4-5 ani.Perioada de imperechere incepe toamna, din luna septembrie.Gestatia dureaza intre 170 si 190 de zile.Se naste un singur pui la o fatare.Puiul este alaptat in primele luni de viata de catre mama lui, dar si de catre celelalte femele din grup.

        

Aspect si dimensiuni: Masculii si femelele sunt foarte asemanatori fizic si se deosebesc greu.

         

Blana lor este deasa, catifelta, multicolora.Extremitatile sunt de culoare deschisa, si fata galbena.Membrele superioare sunt lungi.Capul este rotund.Urechiile sunt foarte mici.

Dimensiunile corpului sunt cuprinse intre 60 si 70 cm, coada are o lungime de aproximativ 60 cm.Greutatea medie este 6 kg pentru femele, si 7 kg pentru masculi.

        

Speranta de viata: cuprinsa intre  20 si 25 de ani