acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Basset Hound

Este imposibil sa nu va atraga atentia daca trece vioi pe langa dvs. acest caine cu picioare scurte: Basset Hound.Aspectul lui curios: se pare ca aceast caine are parti ale corpului de la mai multe rase diferite.Exprimarea boticului si a fetei intotdeauna inspira si melancolie.

               

                                                                                                                                                   

Aparienta rasei Basset Hound si temperamentul nu se potrivesc.Aspectul sau da impresia unui caine lenes.Prin inteligenta lui englezii il numesc “canapea atleta”.Basset-ul isi schimba cu greu obiceiurile si trebuie educat de la o varsta frageda.

               

                                                                                                                                                                   

Se pare ca Basset Hound datorita picioarelor scurte a fost folosit pentru a scoate vanatul din vizuina.Fiind un caine de vanatoare,el si-a pierdut viteza si rezistenta, adora plimbarile lungi in padure , poate urca pantele abrupte prin tufisuri cu usurinta.Bassetul nu este bine format pentru sarituri,dar poate face acest lucru perfect.

               

                                                                                                            

Suficient de inteligent si mobilizat, Basset Hound este foarte entuziasmat.Este un caine cu adevarat surprinzator,obtinut prin reproductie si selectie a primit un aspect decorativ orginal,mult mai impresionant fata de alte rase.Temperamentul sau este explicat si de apartenenta la grupul de rase de vanatoare.Basset Hound nu se bazeaza pe vedere,este un caine de vanatoare folosit pentru a adulmeca solul pe traseu,indentificarea vanatului si scoaterea vanatului din vizuina

               

                                                                                                                                     

Basset Hound este destul de inventiv si de inteligent,se poate spune chiar si viclean.Cu urechiile sale lungi amuzante  poate inveseli oricand atmosfera in familie.Este un caine mandru,incapatanat,face orice pentru a obtine ce vrea.Nu este deloc agresiv,dimpotriva este un caine blajin si curios.El a devenit de-a lungul timpului un animal de companie foarte apreciat.

               

                                                                                                                                                         

Deosebit de atasat de om,Basset-ul isi iubeste dezinteresat stapanul si este protector fata de familia sa si fata de copii.Pentru a-i apara,el este gata de orice.Este un caine sociabil,afectuos si induiosator.Basset Hound-ul are nevoie de multa afectiune,pentru el nu este nimic mai rau decat lipsa stapanului, acesta trebuie sa aiva un program flexibil care sa ii permita sa petreaca mult timp alaturi de micutul patruped.

Este o rasa usor de dresat, invata repede.Inca a mai ramas in el sufletul de caine de vanatoare,cea ce il transforma intr-un un caine devotat,excelent,si foarte ascultator.

               

                                                                                                                                                          

Atat femelele cat si masculi ajung la inaltimea de 33-38 cm si greutatea de 25-30 kg.Corpul sau este bine format,solid,cu picioare scurte.Pielea este groasa si elastica.Basset Hound-ul este atat de diferit incat da impresia ca ar fi vorba despre o alta specie.Pe picioare si in jurul gatului sau pielea este ridata.

               

Urechiile lungi,cazute,sunt cea mai cunoscuta caracteristica a rasei.Capul este mare in raport cu corpul.Parul este fin si scurt.Ochii negrii si rotunzi.Blana poate fi tricolora  (alb,maro si negru) sau in doua culori.Exista, de asemenea si alte variante.