acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Lupul

Lupul este un mamifer misterios, despre care, se credea ca poate hipnotiza prada cu privirea.Ochii sai sunt atat de expresivi, ei par sa ascunda un mister.

        lup

Desii lupii ataca foarte rar oamenii, si de cele mai multe ori ii evita, de-a lungul istoriei  au fost considerati animale periculoase ce nu omoara doar pentru a  se hranii, ci pur si simplu ucid din distractie.Dar acest lucru nu este adevarat, lupii ataca doar pentru a se apara sau pentru a se hranii.

       

Comportament: Pentru a putea supravietuii, lupii formeaza grupuri mari, care variaza ca numar, de la 5 pana la 20 de membrii.Cel mai puternic lup devine seful haitei, el are rolul de a ghida haita.De cele mai multe ori, familia este condusa de o pereche dominanta.Femela dominanta este cea care poate sa aiva pui.

        lupul

Alimentatie: Lupii vaneaza pe timpul noptii.Locul unde se desfasoara vanatoarea, se afla intotdeauna pe teritoriul haitei.

Lupii isi marcheaza teritoriul pentru a avertiza alte haite ca "pe aici nu se trece".Deoarece vaneaza in grup, ei pot dobori animale mult mai mari (caprioare,cerbi,elani).Lupii solitari se multumesc si cu rozatoare si mamifere mici (soareci,veverite,iepuri).Un singur lup poate manca pana la 10 kilograme de carne intr-o zi.Victimele lupilor sunt intotdeauna animalele bolnave sau slabe, astfel, turma este practic "curatata" , ramanand doar cei puternici care vor transmite generatiilor viitoare performante si nu boli.Existenta lupilor are o contributie pozitiva pentru turme (de cerbi,elani...).Ei mentin turma sanatoasa.

        

Inmultire: Lupii se pot inmulti dupa varsta de 1 an.Gestatia dureaza 3 luni, se nasc in medie 6 pui.Puii se nasc nevazatori si sunt complet dependenti de mama lor, spre diferenta de adulti sunt de culoare inchisa, si au urechiile cazute in jos.

        

Aspect si dimensiuni: Lupii au blana foarte deasa, de marime medie.Culoarea variaza de la alb, cenusiu,cafeniu, pana la negru.Greutatea unui adult este cuprinsa intre 50 si 60 kg, iar inaltimea in greaban este aproximativ 70 cm.Lupii au botul lung, picioare inalte, coada stufoasa, urechiile ascutite.

         

Speranta de viata: in medie 10 ani, in captivitate pot traii peste 15 ani.