acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Bombay

Eleganta,singuratica si extrem de frumoasa,pisica bombay este o rasa exotica foarte reusita, creata in scopul de a obtine o pantera in miniatura asemanatoare cu pantera intilnita in India (rasa a fost denumita dupa fostul oras Bombay din India,acum numit Mumbai).

              

Scurt istoric: Exista doua rase asemanatoare care poarta denumirea de Bombay: British Bombay este defapt o varianta a burmezei cu blana neagra. American Bombay este rasa oficiala obtinuta in urma eforturilor crescatoarei Nikki Horner prin incrutisarea Burmezei cu American Shorthair. In 1976 rasa a fost inregistrata.

                  

Personalitate : Pisica Bombay are o fire extrem de calma,prefera linistea si singuratatea.Socializeaza cu alte animale mai mici decat ea sau de aceasi dimensiune, dar este mai retrasa cu privire la animalele mai mari.Nu miorlaie apasator si face galagie doar daca ii este intarziata mancarea sau daca vrea sa iasa afara.Capacitatea sa de a comunica cu oamenii este surprinzatoare.Este chiar o pisica foarte inteligenta.Nu este incantata de prezenta celor mici si de entuziasmul lor si nu se recomanda familiilor cu copii sub 10 ani.

                   

 

Nutritie si suplimente alimentare:Pisica Bombay are nevoie de foarte multa carne, iar o pisica adulta trebuie sa primeasca chiar si 5 mese pe zi.Peste 70% din hrana este formata din produse de origine animala.Pisica poate fi alimentata cu mancare industriala (fie conserve sau hrana uscata) si cu mancare preparata in casa. Suplimente: pisoii in crestere au nevoie de multe vitamine care procurate din pet-shop pot fi administrate sub forma de sirop sau medicamente.  Deparazitarea este obligatorie si se efectueaza de 2 ori pe an.   

                  

 

InmultireO pisica sterilizata este mult mai fericita si traieste de doua ori mai mult.Daca considerati ca nu aveti nevoie de pui, cel mai bine ar fi sa va castrati pisica, operatie ce se realizeaza incepand cu varsta de 5 luni.

                   

 

 

Femelele ating maturitatea sexuala dupa  aproximativ 9 luni de viata si pot intra oricand in calduri, in timp ce masculii sunt disponibili pentru monta in orice moment dupa varsta de 8 luni.

 

Pisicile sunt recunoscute ca fiind printre cele mai bune mame din natura,ele nasc,isi cresc si isi protejeaza puii sin

                 

Aspect si dimensiuni: Bombay este o rasa de talie mica, inaltimea nu depaseste 30 cm iar greutatea este de obicei cuprinsa intre 3 si 4 kg.

                  

 

 

Blana este scurta, catifelata si foarte placuta la atingere.

Singura culoare acceptata este negru aprins,care acopera in totalitate pisica la exterior: parul,pernutele labutelor,nasul si buzele.

Ochii pisicii American Bombay pot fi doar galbeni,in timp ce British Bombay poate avea ochii de culoare verde sau galben.

 

 

                    Speranta de viata: Pisica Bombay poate traii peste 14 ani