acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Okapia

Girafa de padure (okapia)

Girafa de padure, sau scurt okapia,este un mamifer de talie medie din familia Giraffidae.In prezent exista aproximativ 15.000 de exemplare pe glob. 

            

Origine: Girafa de padure a fost descoperita in Africa Centrala.La inceput, rudele okapiei se gaseau pe coasta Marii Mediterane, pana in India si China.Astazi este localizata doar in centrul Africii.

In anul 2006, dupa ce timp de 50 de ani specia nu a mai fost vazuta in salbaticie, s-a produs redescoperirea okapiei pe malul fluviului Congo.

            

Aspect si dimensiuni: La prima vedere, Okapia, un animal surprinzator, da impresia unei imbinari intre 3 specii, zebra, cal si girafa.Are gatul lung, precum girafa, dungi in regiunea posterioara precum zebra iar forma capului aduce aminte de cal.
Okapia are parul scurt, matasos, de culoare maro ciocolatiu,cu o tenta rosiatica.
Coada are o lungime de 40 cm.
Inaltimea okapiei este de 160 cm, iar lungimea de la cap pana la coada este de 2 metri.
De obicei femelele sunt mai mari decat masculii.

             

Personalitate:
Girafa de padure Okapia are un caracter sperios, neincrezator.Se teme de oameni, mai ales daca ii intilneste pentru prima data.Sunt foarte greu de crescut in captivitate, este o specie foarte sensibila.

                 
Nutritie:
Ca si girafele, okapia se hraneste cu frunze.Dieta contine de asemenea diferite ierburi, ciuperci, ferigi si fructe.Limba este atat de lunga incat isi pot atinge ochii cu ea.Aceasta prezinta o adaptare pentru mediul de viata in care traieste, si mai ales, pentru hrana pe care o are la dispozitie.Cu o limba agila, okapia ajunge mai usor la frunzele greu accesibile.

            

Inmultire: Spre deosebire de girafe, okapia nu traieste in grupuri.Numai in sezonul de imperechere formeaza perechi.Gestatia dureaza in medie 15 luni.