acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Pestele clovn

Pestele clovn (Amphiprion percula) este usor de recunoscut, nu este nevoie sa cunoasteti mult din acvaristica ca sa recunoasteti pestele clovn, acest peste a devenit o celebritate,ca personaj din desene animate si foarte simpatizat de copii pentru a fi reprezentat pe jucarii.

Pentru a supravietuii, el creeaza legaturi puternice cu anemonele marine din genurile Heteractis magnifica, Stichodactyla gigantea si Stichodactyla mertensii.

        

Regnul: Animalia

Increngatura: Chordata

Clasa: Actinopterygii

Ordinul: Perciformes

Familia: Pomacentridae

Genul: Amphiprion

       

Alimentatie: Pestele clovn colaboreaza cu gazda sa pentru a obtine hrana.Cand pestii mai mari incearca sa il vaneze, pestele clovn este urmarit pana intre tentaculele anemonei, iar aceasta prinde si devoreaza pestele mare.Pestele clovn se hraneste cu resturile ramase din hrana anemonei.

        

Inmultire: Pestele clovn formeaza perechi pentru a se inmulti.Femela depune in medie 500 de oua.Larva eclozioneaza dupa 7 zile.

        

Aspect si dimensiuni: Este un peste mic, are o lungime medie de 20 cm.Cea mai impresionanta caracteristica a acestor pesti este ca isi pot controla dimensiunea.In functie de pozitia sociala a pestelui, el poate sa creasca rapid sau sa ramana de dimensiune mica.Cand pestele dominant moare, sau este invins, alt peste care ii va lua locul va creste in dimensiune pentru a-si ocupa noua pozitie.