acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Bonobo

Cimpanzeul Bonobo (Pan paniscus) denumit si cimpanzeu pigmeu este una dintre cele doua specii care fac parte din genul Pan.Alaturi de cimpanzeul comun  (Pan troglodytes) , bonobo este ruda cea mai apropiata a omului.

Bonobo poate fi intalnit numai in Republica democratica Congo din centrul Africii, intr-o zona delimitata de raul Congo in nord, Sankuru-Kasai in sud si vest, si Lualaba in est.

        bondo

Personalitate: Specia de cimpanzeu Bonobo este foarte sociabila, au un comportament mai slab agresiv.Grupurile sunt formate din foarte multi membrii, uneori peste 100.Bonobo este maimuta care adera la principiile coexistentei pasnice.

        

Istoric: Bonobo a fost descoperit de catre Harold Coolidge in 1928, care a prezentat un craniu in muzeul Tervueren din Belgia.Meritul descoperirii este atribuit germanului Ernst Schwarz, care a publicat descoperirea speciei in 1929.Numele stiintific a speciei a fost stabilit in anul 1933.

        

Inmultire: Legatura dintre mama si fiu este foarte puternica, se pastreaza uneori pentru toata viata.Femela isi creste puii pana la varsta de 5 ani.Fiecare femela naste odata la 6 ani, are un singur pui la o fatare.Gestatia dureaza 8 luni.

        

Alimentatie: Bonobo se hraneste cu fructe, dar cand se iveste ocazia mananca si vertebrate mici (soparle, broaste, pasari)