acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Tennessee Walking

Tennessee Walking Horse este o rasa de cai de talie mare cu umeri puternici.Cea mai obisnuita culoare este negru pentru aceasta rasa, dar sunt permise si alte culori

Aceasta rasa este originara din SUA.

         

Istoric: Rasa a fost creata de catre agricultori care aveau nevoie de acest cal pentru a se deplasa in jurul terenurilor si pentru a monitoriza plantatiile de bumbac.Tennessee Walking Horse este rasa oficiala a statului american Tennessee.

 

Comportament: Aceasta rasa este cunoscuta pentru temperamentul docil, poate fi manevrat cu usurinta chiar daca este un cal urias.Se preteaza pentru calarit, este folosit in multe tari pentru reprezentatii in spectacole cu cai.Calul poate fi educat cu usurinta, poate invata diverse comenzi de dresaj.

                  

Alimentatie: Trebuie hranit cu furaje de calitate.Caii Tennessee Walking Horse simt o adevarata simpatie pentru fructe si legume (mere,morcovi).Calul trebuie deparazitat de 2-3 ori pe an.

 

Aspect si dimensiuni: Un adult ajunge la 160 cm in greaban.Caii din aceasta rasa au un corp robust, puternic si rezistent.Picioarele foarte inalte.Coama este lunga si deasa.

          

Speranta de viata: este cuprinsa intre 20 si 25 de ani.Unele exemplare ajung pana la 30 de ani.