acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

British Shorthair

Frumoasa British Shorthair se va integra cu usurinta in orice familie si va binedispune pe oricine o primeste in casa.Aceasta rasa este perfectiunea felina, adunand la un loc toate calitatile unei pisici cu adevarat speciala, atat ca aspect exterior cat si ca temperament.

                      

 Origine: Pisica British Shorthair a aparut in Marea Britanie.In anul 2001, rasa s-a situat pe locul al 18-lea din totalul celor 40 de rase recunoscute de CFA.

                    


Personalitate: Este o pisica extrem de calma, prefera linistea.Exemplarele tinere, pline de energie, prefera sa isi petreaca timpul jucandu-se cu orice obiect ce pare interesant.Totusi rasa este putin “lenesa”, petrece minim 14-15 ore pe zi dormind.

British Shorthair are avantajul ca nu face galagie si nu veti avea probleme cu vecinii.

Daca este socializata de la o varsta frageda, pisica va accepta compania cainilor sau a altor animale de casa.


                   


Nutritie si suplimente alimentare: British Shorthair este o rasa ce tinde spre obezitate, cu o dieta inadecvata pisica poate avea probleme de sanatate.Cele 3 mese pe zi trebuiesc servite regulat (in acelasi interval de ore in fiecare zi).Pisica are voie carne de vita sau de pasare, cruda sau fiarta, carne de peste, ou fiert sau crud, branza de vaci/telemea desarata si mancare industriala,fie umeda sau uscata.


                    


Inmultire: Pisicile sunt apte pentru reproducere incepand cu varsta de 8 luni.Femela are in medie 2 perioade de calduri anuale.Gestatia dureaza aproximativ intre 59 si 61 de zile.Pisoii se nasc surzi si orbi, ei se bazeaza doar pe miros pentru a cauta laptele cald al mamei.La varsta de 6 saptamani puiul poate fi separat de mama.


                     


Aspect si dimensiuni: Este o rasa destul de mare, ajunge la o greutate de 5-7 kg.Blana pisicii este foarte scurta, catifelata, de obicei parul este blue dar orice culoare este permisa.

Capul este puternic, gatul gros, corpul bine proportionat.


                      


 Speranta de viata medie: 13 ani