Anunturi animale

Fazanul auriu

Fazanul auriu este o specie de pãsãri care face parte din familia Phasianidae. Denumirea în latinã a speciei este Chrysolophus pictus.

Deși este cel mai mic fazan, este o specie apreciatã pentru penajul masculului, deosebit de viu și frumos colorat.

Dacã cautați fazani de vânzare, fazanul auriu este specia potrivitã, în Romania existã si este disponibilã pentru vânzare de crescãtori pasionați.

         

Regn: Animalia

Increngãtura: Chordata

Clasa: Aves

Ordin: Galliformes

Familia: Phasianidae

Gen: Chrysolophus

         

Istoric: Țara de origine din care provine specia de fazan auriu este China. Sunt pãsãri frumoase, cu rol ornamental, dar uneori pot deveni și pãsãri de curte.

In ciuda domesticirii, locul fazanilor este în naturã, și se gãsesc liberi în țara lor natalã din Asia. Fazanul auriu a fost adus pentru prima datã în Europa pe la sfârșitul secolului XIX.

Astãzi este rãspândit și în Europa Centralã. Existã o populație de peste 10.000 de indivizi care trãiesc în libertate în Marea Britanie.

Poate fi vãzut în libertate și în unele zone din Scoția și Anglia.

          

Comportament: Fazanul auriu nu poate zbura, se deplaseazã doar pe sol în cãutarea hranei. Este o pasãre solitarã, cu excepție în perioada de împerechere. In sãlbãticie, ei pot fi localizați pe pãșuni, goluri montane, nu se gasesc in pãdure. In China, trãiesc la altitudini de peste 2.000 de metri.

         

Alimentație: Meniul fazanului auriu este compus dintr-o gamã variatã de alimente. Mãnâncã fructe, semințe, frunze, insecte, amfibieni și alte nevertebrate mici.

         

Inmulțire: In sezonul de imperechere masculii emit un sunet ascutit, asemãnãtor cu aerul sub presiune care iese dintr-o anvelopã. In luna martie, masculii sunt mai agitați și apar luptele pentru cucerirea femelelor. Masculii sunt poligami (se imperecheazã cu 3-4 femele). Femela depune între 5 și 15 ouã, care eclozeazã dupã 25 de zile. Puii pãrãsesc cuibul la 14 zile de viațã, dar ramân pe cont propiu doar dupa vârsta de 4 luni. Cea mai apropiatã specie este Fazanul de diamant (Chrysolophus amheristiae) cu care, fazanul auriu se poate împerechea și da naștere unor pui fertili, care la randul lor pot avea urmași cu calitãți comune ablelor familii.

          

Aspect fizic: Masculul este strãlucitor colorat, pe când femela este cenusie. Capul masculului este galben luminos, corpul este acoperit de pene de culoare roșie, iar spatele este cãptușit cu albastru. Coada este lungã, închisã la culoare.

         

Dimensiuni: Greutatea medie a unui adult este 700 gr. Anvergura aripilor: 65-75 cm. Femela este mai micã (are o lungime medie de 70 cm). Masculul ajunge pânã la 90 cm (cu tot cu coadã).

 

 

Anunțuri promovate

Canisa Nerium House FCI Canisa Nerium House FCI

Crescatori de Vizsla maghiara si Brac german de cea mai buna calitate! Caini campioni internationali, cu rezultate și în teren/ muncă, vânătoare și teste de sănătate/ teste genetice efectuate în laboratoare din Germania, Cehia și România. Pedigree clasă A. Contactați-ne pentru prenotări și detalii legate de disponibilitate, preț etc. Imagini, video si alte informatii sunt disponibile si pe www.neriumhouse.com

40 RON

Pui ciobanesc german Pui ciobanesc german

Pui ciobănesc german, părinți din canise recunoscute (Campina - Rock si Targoviste – Kira) in vârsta de 7 săptămâni disponibili Ianuarie 2023, vaccinați și deparazitati conform vârstei

499 RON

Lebede negre si rate exotice de vanzare Lebede negre si rate exotice de vanzare

De vanzare , lebede negre 1 pereche + 1 mascul , 1 pereche rate mandarine , 2 rate mandarine albe femele , 1 pereche rate caroline , 1 mascul de rata carolina argintiu , 2 masculi de rata micul atlantic , 1 pereche de rate fluieratoare de chile , 1 pereche de rate verzicolor , 1 pereche de fluiratare orange , 2 perechi de rate salbatice si .

600 EURO

Pui caine rasa Lup Alb Elvetian Pui caine rasa Lup Alb Elvetian

Canisa Arimar vinde pui Ciobănesc alb elvetian: 2 femele, 2 masculi in vârstă de 5 săptămâni în prezent. Ambii părinți sunt campioni cu rezultate excelente la expozițiile canine. Pot intra in posesia cumpărătorului după primele 2 vaccinuri și rapel ( aprox. 7 săptămâni ). Pret ptr Romania 700 euro. ( pretul include: carnet de sănătate, 3 vaccinuri + deparazitare efectuate, microcipare, certificat pedigree ). Se pot vedea în Brasov.

700 EURO

 De vanzare mai multe exemplare de Chinchila in varsta 8 luni De vanzare mai multe exemplare de Chinchila in varsta 8 luni

Chinchila de vanzare femele sau masculi de 8 luni pret 200 lei

200 RON

Pui Airedale Terrier cu Pedigree Pui Airedale Terrier cu Pedigree

Pui de Airedale Terrier nascuti pe 25.04 din parinti campioni cu Pedigree. Din cuibul de 8 puiuti au ramas doua femele si un mascul ce au schema completa de vaccinare, pedigree, carnet de performanta si carnet de sanatate.

650 EURO

Husky Siberian rasa pura Husky Siberian rasa pura

Suntem animale de companie perfecte pentru familie, deoarece tânjim după atenție și suntem mereu fericiti și gata s-i binedispunem și pe ceilalți. Putem conviețui și într-un apartament, dar și într-o curte în care avem spațiu să ne jucam. Ne căutăm stăpâni buni,iubitori și mai ales răbdători sa putem avea o creștere frumoasa și sănătoasă! Noi suntem 5 frățiorii din rasa husky siberian, 3 băieți și 2 fetițe, gata să pornim cu dreptul în călătoria noastra alaturi de tine! Suntem născuți pe 27 noiembrie 2022, avem deja primele 2 vaccinuri..papam singuri și ne jucam toată ziua. Stăpâni părinților noștri,își rezervă dreptul de a ne alege viitorii stăpâni! La cerere se pot trimite poze și cu părinții.

800 RON

Husky siberian de vânzare. Dețin ambii părinți Husky siberian de vânzare. Dețin ambii părinți

Ursuleți adorabili își cauta stăpân! Cei mai adorabili puișori de husky își cauta familii iubitoare.6 băieței (ochi maro) și 4 fetite (1 cu ochi albaștri, 1 un ochi albastru și unu maro și 2 fete ambii ochi maro) au fost născuți pe data de 24 ianuarie 2022 și sunt gata sa plece către viitoarele lor familii vaccinați și deparazitați. Dețin ambii părinți, exemplare deosebite. Nu ezitați sa ma contactați la numărul de telefon 07******34. Ofer transport pe o raza de maxim 300 de km. Femela cu un ochi albastru și unul maro- 800 de lei Femela cu ambii ochi albaștrii - 700 de lei Masculi cu ambii ochi maro- 600 de lei Femela cu ambii ochi maro - 500 de lei

500 RON

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii