acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Poneiul Shetland

Poneiul Shetland este o rasa de ponei originar din insulele Shetland, Scotia.

        

Personalitate: Este un ponei domol, usor de controlat, este apt pentru lectii de echitatie, agrement, plimbari in natura.Poneii Shetland sunt atat de blanzi, incat pot fi folositi in scopuri terapeutice pentru persoane cu probleme.

Acesti ponei sunt foarte dragalasi, extrem de atasati de stapan.Majoritatea copiilor pur si simplu ii adora.

Inmultire: Iapa poate sa aiba un manz pe an, perioada de gestatie la iapa avand o durata de 11 luni.

Alimentatie: Necesita o alimentatie echilibrata, bogata in grasimi, fibre si energie.

Aspect si dimensiuni: Parul poneiului de Shetland este scurt, gros, poate avea orice culoare (castaniu,auriu,gri,cenusiu), nu este permisa varietatea appaloosa.Un adult are aproximativ 100 cm in greaban.Corpul este uniform, musculos, picioarele sunt scurte, capul mic, ochii situati la distante mici unul fata de altul.

Speranta de viata: este cuprinsa intre 25 si 30 de ani.Au nevoie de controale regulate la veterinar, sanatatea trebuie intotdeauna sa fie bine monitorizata.Rasa este predispusa la afectiuni cardiace si la aparitia laminitei.

Exista mai multe registre pentru Shetland, de Shetland Pony Stud Book Society (SPSBS) cu sediul in Marea Britanie, American Shetland Pony Club (ASPC), si de Shetland Pony Societatea de America de Nord (SPSNA), ambele cu sediul in Statele Unite ale Americii.