acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Afgan Hound

Afgan Hound este cunoscut prin frumusetea si eleganta cu care pluteste parul lung matasos cand acesta este in miscare.Plin de energie si gata in orice moment sa se intreaca in viteza,

               

                                                                                                                                                         

Urmarind miscarile sale pline de gingasie este usor sa ne imaginam aceasta silueta eleganta pe fundalul stepelor nesfarsite ale Asiei. Asia fiind zona geografica de origine a acestei rase.

               

                                                                                                                              

Afgan Hound este o rasa foarte veche fiind reprezentata pe peretii pesterilor iraniene cu 11.500 de ani in urma.Cifrele afgane sunt mult mai intarziate,in jurul anului 2200 i.Hr.Prin urmare,se considera ca locul unde s-a nascut rasa nu este Afganistan ci Persia (Iran).Multi dintre locuitori foloseau Afgan Hound  pentru vanat la  vulpe,iepure si antilopa.Prin rezistenta si fiind niste caini rapizi au avut si utilitatea de caine ciobanesc.Erau niste paznici excelenti pentru ca erau neincrezatori in straini.

               

                                                                                                                                                        

In Afganistan rasa a capatat parul lung magnific.Aproximativ in 1890 acesti caini de companie a soldatilor afgani au fost adusi de nobilimea britanica in Marea Britanie, si in 1907 cainii afgani au expusi pentru prima data la Londra care a marcat inceputul  selectiei acestei rase.Aspectul unui caine deosebit ,caracterul sau echilibrat si calitatea excelenta de alergator au contribuit la popularitatea rasei in jurul anilor  ’80 precum caine de vanatoare.

               

                                                                                                                                              

In ciuda faptului ca este un caine destul de mare, este o rasa adecvata pentru apartament.Este nevoie doar sa ii oferi multa atentie si exercitiu zilnic.Afgan Hound necesita plimbari lungi, pentru un adult este necesar cel putin 2 ore de miscare pe zi.

               

                                                                                                         

In casa este un caine foarte curat si nu raspandeste miros. Mandru,cu un puternic sentiment de demnitate,afghan nu devine agresiv si nu latra in zadar.Acest caine este rezervat in exprimarea sentimentelor,nu se agita in exces, dar iubeste toti membrii familiei.

Este o fiinta minunata si poate fi un companion credincios.Cu toate acestea fiind un caine de talie mare trebuie tratat ferm, trebuie sa aiva foarte clar la ce are si la ce nu are acces.In nici un fel nu se poate distruge natura independenta a cainelui Afgan Hound.

               

                                                                                                                                                           

Parul acestei rase are nevoie de periaj zilnic.Folositi o pensula din par natural.O data pe luna i se face baie, si de 2-3 ori pe an are nevoie de tunsoare realizata de un frizer canin profesionist

               

                                                                                                                                                           

Capul Afganului este lung,cu un stop usor pronuntat.Botul este lung si subtire.Falci puternice.Ochii inchisi la culoare.Urechiile atarna acoperite de un par lung matasos.

               

                                                                                                                                                           

Corpul puternic, gatul lung, spate plat , picioarele sunt lungi si musculoase.

               

                                                                                                                                                         

Coada acoperita in totalitate de par formeaza un inel.Se permite orice culoare.Masculii ajung la inaltimea de 69-74 cm in greaban iar femelele la 62-69 cm in greaban.Greutatea variaza intre 25-30 kg.

Independenta si o anumita aroganta creaza dificultati in educarea cainilor din aceasta rasa.Sunt caini foarte sensibili la severitatea si la toate emotiile propietarului.Prin urmare cainii de vanatoare afgani au nevoie de bunatate , grija si rabdare.