acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Chow Chow

Chow Chow este atat de frumos,atat de simpatic si atat de fermecator incat este greu de crezut ca in China, tara lui de origine, a fost crescut pentru a face parte din meniul chinezesc, era sacrificati si carnea lui era consumata, considerata o delicatese.

          

Istoric: Cainii din aceasta rasa, se pare ca ar fi originari din Nordul Chinei. Pe baza unor cercetari vaste, se crede ca Chow Chow-ul ar exista din timpul dinastiei Han, din jurul anului 150 i.Hr.Rasa a fost recunoscuta de catre American Kennel Club in 1903.

          

Comportament: Rasa Chow Chow face parte din categoria cainilor de companie.Cainele Chow Chow este calm, linistit, are un temperament echilibrat si se ataseaza foarte mult de stapanul sau.Este un caine lenes, non-sportiv, totusi este bine pentru el sa fie scos la plimbare 1-2 ore pe zi.Poate convietuii fara probleme alaturi de alti caini.De asemenea,nu are probleme de convietuire alaturi de alte animale de companie.

Este "cainele copiilor" ideal pentru a insoti pe cei mici si pentru a deveni partenerul lor de joaca.

         

Alimentatie: Chow Chow este un caine gurmand, foarte pofticios, trebuie hranit de 2-3 ori pe zi cu hrana de calitate.

        

Inmultire: Pot fi reprodusi dupa ce implinesc 18-24 luni, femela are 2 perioade de calduri pe an.Gestatia dureaza intre 60 si 63 de zile.Catelusii pot fi intarcati dupa ce implinesc 6 saptamani.

         

Aspect si dimensiuni: Chow Chow-ul are un corp masiv, si un aspect impunator, dar el este un caine gingas in care nu poate exista agresivitate.

Blana este pufoasa, acopera corpul in intregime, culorile variaza de la roscat intunecat, roscat deschis, pana la alb, crem si negru.Urechiile sunt mici si rotunde.Coada este purtata pe spate.Limba cainelui Chow Chow este albastra.

Chow Chow este o rasa de talie medie, are intre 20 si 25 kg la maturitate.

         

Speranta de viata: peste 13 ani.