acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Dog German

Dog German sau Marele Danez este o rasa de caini uriasa, foarte veche.Rasa este cunoscuta precum "Apollo al tuturor cainilor".

Cel mai inalt caine din lume care a intrat in cartea recordurilor: "Giant George", apartine acestei rase si are 109 cm in greaban.

         

Istoric: Se considera stramosul acestei rase a fi vechiul "Bullenbeisser".Termenul "Dogge" facea referire la cainii uriasi, care nu neaparat apartineau unei rase.Primul obiect de arta pe care este gravata imaginea unui caine asemanator cu rasa Dog German, este o moneda greceasca ce dateaza dinainte de 36 i.Hr.

Primul standard al rasei a fost stabilit intr-o expozitie la Berlin,in 1880.

Marele Danez nu a fost mereu cainele dragalas pe care il avem in zilele noastre, in trecut el era un caine agresiv, folosit la vanatoare pentru a localiza si pentru a ucide cu bestialitate vanatul.Din fericire, in urma eforturilor crescatorilor s-a reusit obtinerea unui caine utilitar urias, dar bland si afectuos.

        

Comportament: Dog-ul german are o personalitate sigura pe sine, este curajos, inteligent si curios.Cainii prea timizi sau agresivi au fost eliminati din expozitii, astfel prin selectie a fost creat un caine urias, impunator, dar calm,blajin si pasnic.

Este un caine bun de paza, deoarece reactioneaza imediat daca simte ca familia sa se afla in pericol.

         

Alimentatie: Dog-ul german are nevoie de 2-3 mese pe zi, servite intr-un interval de timp regulat.In general ei prefera mancarea umeda, conservele si hrana preparata in casa.Hrana uscata este mai usor de depozitat si poate fi pastrata pe termen lung la o temperatura regulata, de asemenea nu trebuie preparata, motiv pentru care proprietarii prefera de cele mai multe ori sa isi hraneasca cainii cu hrana uscata (boabe,crochete).

Nu plictisiti cainele cu aceasi mancare in fiecare zi, sanatate pentru el inseamna o dieta cat mai variata.

         

Aspect si dimensiuni: Dog-ul german are un aspect impunator.Piept musculos, puternic, toate membrele lungi, groase, coada este purtata in jos.Urechiile pot fi cupate, pentru a avea forma unui triunghi subtire cu varful in sus.In caz contrar, urechiile sunt cazute in jos, si uneori imperfecte.

La masculi, lungimea si inaltimea trebuie sa fie egale, astfel cainele sa poata fi incadrat perfect intr-un patrat.Doar la femele se permite ca lungimea sa fie mai mare decat inaltimea.

Greutatea variaza de la 60 pana la 90 kg.Inaltimea in greaban este cuprinsa intre 75 si 85 cm la mascul, si 70 si 80 cm la femela.

         

Speranta de viata: in medie 12 ani