acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Golden Retriever

Golden Retriever este o rasa blanda care se incadreaza perfect intr-o familie cu copii.Eleganta spectaculoasa a acestor caini este data de blana de aur catifelata si de mersul armonios care da impresia cainelui ca pluteste fara sa atinga solul.

           

Origine:
Rasa a fost creata in peninsulele britanice.Grupa: cainilor de vanatoare sau sportivi - de agrement (AKC).Golden-ul era bine cunoscut in America de Nord si a fost inregistrat in American Kennel Club in 1925.

Golden Retriever este recunoscut de urmatoarele organizatii si oficii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.

            

Aspect exterior: Golden Retriever are un corp zvelt.Denumirea rasei a fost data de culoarea parului, care este galben lucioasa (aurie),mai inchisa sau mai deschisa (pana la alb).
Capul este mic,ochii sunt de culoare inchisa.Stopul fruntii este usor pronuntat.Urechiile sunt mici,drepte, purtate in forma unui triunghi tintit spre sol.

                   

Personalitate: Rasa Golden Retriever accepta cu usurinta convietuirea alaturi de pisici.Este bland si supus, poate fi lasat in prezenta copiilor mici fara probleme.
Cainilor Golden le place sa faca multa miscare si adora plimbarile lungi pe distante mari.Golden Retriever este un prieten potrivit pentru persoane sportive.Fiind un caine plin de energie se adapteaza rapid ritmului de viata a unui sportiv si este partenerul ideal pentru alergari.

           

Dresajul: Educatia trebuie sa inceapa de la varste foarte mici.Golden Retriever este o rasa deosebit de inteligenta si poate invata orice comanda simpla dar si comenzile complexe.
In mai multe tari cainii din aceasta rasa sunt folositi pentru insotirea persoanelor cu handicap.Pot fi invatati sa aprinda sau sa stinga lumina, sa aduca telefonul, sa ridice lucruri cazute pe jos...etc.Este o rasa eficienta pentru indrumarea persoanelor nevazatoare.
In unele locuri pe glob cainii din rasa Golden Retriever sunt utilizati pentru terapia persoanelor cu dizabilitati mentale,iar rezultatele acestor terapii sunt incurajatoare.

            

Speranta de viata:
Va puteti bucura de prietenul dvs. patruped pana la 15 ani.Pentru a ridica speranta de viata a cainelui oferiti-i acestuia o hrana echilibrata,exercitii fizice regulate si minim o vizita la veterinar odata la 6 luni.