acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Pointer

Cainii din rasa Pointer sunt cunoscuti ca fiind veseli si activi.Alaturi de un Pointer nu va veti plictisi niciodata.Totusi este o rasa de vanatoare si nu puteti avea incredere in caine mereu, atunci cand se afla in fata unui animal de companie ce poate fi confundat usor cu o prada.

           

Istoric Rasa Pointer provine din cainii de vanatoare din peninsula Iberica adusi in Marea Britanie la inceputul secolului al XVII-lea

            

Comportament Cainii din rasa Pointer pot devenii rebeli sau agresivi daca primesc o educatie gresita.Cea mai importanta perioada a formarii caracterului o reprezinta etapa tineretii.Si educatia primita de pui este importanta pentru conturarea unui caracter stabil.

Pointer este o rasa usor de dresat, fara probleme comportamentale specifice.

            

Alimentatie Pointer-ul nu este pretentios.Trebuie hranit de 2 ori pe zi.Mancarea este uzuala indiferent daca este cumparata din petshop sau gatita acasa.

            

Inmultire Nu trebuie sa folositi pentru reproductie exemplare care inca nu au implinit 2 ani.Femela naste de obicei 6-8 pui.Antrenamentul de vanatoare incepe inca de la varste fragede.

            

Aspect si dimensiuni Rasa este de talie medie, avand 20-25 kg masculii si 18-22 kg femelele.Inaltimea este cuprinsa intre 56 si 62 cm.

Culoarea blanii este formata din pete maronii sau negre asezate pe un fond alb.Urechiile sunt drepte si mari.Ochii rotunzi.Nasul dezvoltat, pointer-ul are un simt al mirosului puternic.Corpul perfect uniform, structura specifica cainilor de vanatoare.

           

Speranta de viata cuprinsa intre 12 si 15 ani