Anunturi animale

Rottweiler

Utilitar, elegant, inteligent, puternic...ar fi atâtea de spus despre aceasta rasã încât este chiar foarte greu de descris într-o singurã paginã.

Rottweiler îmbinã calitãțile tuturor raselor, totul este perfect la el: temperamentul, talia, aspectul…Însa nu vã grãbiți sã achiziționați aceastã rasã dacã va aflați la primul caine, este bine de știut cã rottweilerii sunt câini foarte dominanți și nu sunt alegerea perfectã pentru persoanele care trateazã câinele ca pe o jucarie.

Deținerea unui rottweiler implicã multã responsabilitate din partea stãpânului, inclusiv legislativ, trebuie sa fiți bine informat referitor la legile cu privire la deținerea unei rase care face parte din categoria câinilor periculoși, referitor la regiunea în care locuiți.

            

Scurt istoric: Zona geograficã unde se aflã originea rasei rottweiler este Peninsula Apennina, ocupata în prezent de statele Italia, San Marino și Vatican. 

Au aparut pentru prima data în Roma, folosiți pentru pãzirea turmelor, ceea ce inseamnã cã inițial rottweiler a fost un câine ciobãnesc.

În piețele vremii, stãpânii pãstrau pungile cu bani legate de zgarda câinilor, preferabil din rasa rottweiler, astfel era mai puțin probabil sã fie jefuiți, deoarece aspectul acestui câine masiv intimida tâlharii.

           

Sunt câini foarte puternici, pentru asta au mai fost folosiți pentru transportul în cãrucioare a bagajelor mai grele a stãpânilor sãi.

Rottweiler a fost ales de cãtre romani pentru a devenii luptatori: erau folosiți pentru lupte în arene împotriva altor câini sau chiar oameni (pentru divertisment) și mai erau folositi precum gladiatori în rãzboaie. Romanii își apãrau câinii la razboi de câinii adversarilor, folosind o zgardã acoperitã de țepi din metal.

          

Rottweiler-ul s-a rãspîndit în toatã Europa, și mai târziu pe celelalte continente, unde fiind foarte apreciat de crescãtori, a fost înmulțit masiv, ajungându-se în zilele noastre la un numãr foarte mare de exemplare. Este una dintre cele mai rãspândite rase de pe glob.

          

Personalitate: Rottweiler a fost greșit catalogat precum o rasã foarte agresivã. Vina rãspândirii acestei prejudecãți referitoare la rasã o au numai cei care i-au antrenat pentru lupte cu alți câini.

Rottweiler este un câine ascultator, învațã repede, a fost folosit chiar și de unitãțile de poliție și jandarmerie din unele țãri.

          

Rottweiler nu este foarte agresiv, nu atacã fãrã sã fie provocat, dar totuși are un temperament dominant și este suficient de puternic încât sã fie considerat câine periculos. Din acest motiv, nu încercați niciodatã sã dezvoltați latura agresivã a acestei rase, nu îi antrenati pentru lupte. Nu izolați cainele, mai ales cand este mic. Crescut alãturi de familie, copii și alte animalute de casa, rottweiler-ul devine un companion ideal, calm și protector al casei. Pentru a obține un câine echilibrat, trebuie crescut într-un ambient familial, plin de dragoste dar în acelasi timp si de autoritate, câinele trebuie sã știe clar ce îi este permis și ce îi este restricționat.

 Dresajul începe de la vârste fragede, chiar de la 3 luni, dar comenzile de baza le invațã mai târziu, cam dupã 6 luni.

           

Este un câine jucãuș, foarte activ,astfel nu o duce bine într-un spațiu închis, într-un apartament sau într-o garsonierã, cel mai bine se va simți la curte, cu spațiu suficient de alergat. Totuși primele variante nu sunt complet excluse, dacã este scos de minim 3 ori pe zi la plimbare pentru a-și descãrca energia, poate conviețui în apartament si nu va distruge mobilierul și celelalte bunuri din casã. Este un câine de pazã prin excelențã, nu latrã fãrã motiv.

 

Nutriție și suplimente alimentare: Rottweiler este o rasã care tinde spre obezitate, astfel, cu o dietã inadecvatã câinele poate avea probleme de sãnãtate. 

 Un pui de rottweiler pânã la vârsta de 5 luni are nevoie de 4-5 mese pe zi, masa de dimineațã fiind foarte importantã, ultima masã urmând sã o primeascã in jurul orelor 20-21, având 2-3 mese în timpul zilei, la același interval de ore.

Dupã 5 luni se poate renunța la 1-2 mese din timpul zilei, câinele urmând sã primeascã 3 mese pe zi, rspectin dimineța, prânz și cinã.

 Meniul trebuie sã cuprindã la cel puțin 1 sau 2 mese pe zi carne, nu uitați cã este un mamifer carnivor. Evitați carnea grasã de porc (nu le este deloc beneficã) și carnea de anumite specii de pește (dacã acesta conține oase subțiri cu care câinele se poate îneca).

 Necesarul zilnic de proteine îl poate acoperii hrana uscatã pentru câini pe care o gasiti în cele mai multe magazine alimentare și mixte. însa nu este bine sa abuzați cu boabele uscate, un caine hrãnit numai cu boabe nu va fi un câine sãnãtos.

Un rottweiler trebuie hrãnit și cu legume și cereale, cele mai bune sunt orezul si morcovul fiert,cu câteva bucați de carne sau oase de vitã.

Câinele mai poate primi paine și mâncare gãtitã, dar tineți cont cã nu orice mâncãm noi, poate mânca și câinele. Unele alimente care se regãsesc în meniul oamenilor sunt toxice pentru cãinii, printre ele: cafeaua, ciocolata și alte dulciuri.

Rasa Rottweiler nu are nevoie de multe suplimente alimentare, deși puilor aflați în creștere nu le-ar prinde rãu niste vitamine, iar femelele gestante și cele care alãpteazã au nevoie de calciu, dar nu în exces.

Speranța de viațã a rasei este de 13-14 ani

Înmulțire: Cainii rottweiler sunt usor de inmultit, femela este aptã pentru reproducere dupã vârsta de 2 ani, iar masculul dupa 1 an jumate (sunt fertili cu mult înainte, chiar dupã vârsta de 7 luni, dar nu este recomandatã înmulțirea decât dupa varstele menționate).

Masculul este disponibil pentru montã în orice perioadã, iar femela din aceasta rasã intrã în calduri de douã ori pe an, într-un interval de 6-8 luni.

Gestația dureazã 62 de zile, timp în care femela nu trebuie stresatã, nu trebuie sã îi lipseascã în nici un moment apa proaspata și hrana de calitate.

Fertilitatea este foarte ridicata la câinii rottweiler, femela poate da națtere la un numar cuprins între 6 și 12 pui, cele mai intilnite fiind cuiburile de 8 sau 9 pui.

Puii se nasc complet dependenți de mama lor și este necesar sã rãmânã alãturi de aceasta pânã la vârsta de minim 6 saptamani.  La 5 sãptãmâni vor fi deparazitați pentru prima data, iar la 6 sãptãmâni vor primi vaccinul împotriva parvovirusului, urmând înca 3 vaccinuri, la 2, 3 și 6 luni (schema de vaccinare depinde mai mult de veterinarul care o efectueazã)

Aspect și dimensiuni: Rottweiler este un câine masiv, puternic, bine proportionat, urechiile sunt întotdeauna drepte, lãsate dupã a doua jumãtate pe fațã, vârful urechiilor formând un triunghi îndreptat în jos.

Capul este masiv, ,rotund, cu bot scurt, danturã puternicã, privire de prãdãtor indreptatã în  fațã, împunãtoare.

Coada de dimensiune medie este purtatã colac pe spate când cainele este alertat, drept în jos atunci cînd este calm. Din diverse motive la unii rottweilerii aceasta a fost amputata.

Culoarea standard este negru, completatã de pete ‘’de foc’’ maronii pe labe si deasupra ochilor (se considera cã aceste pete sunt o arma naturalã a rottweilerului, ca încã o pereche de ochi care îi deruteazã pe cei care se apropie, când acesta doarme (vor crede ca este treaz)). Petele maronii acoperã și extremitãțile botului.

Pata albã pe piept nu este permisã, câinele care o deține va fi descalificat din expoziții.

Greutatea variazã de la 45 pânã la 50 de kg. Înãlțimea în greabãn este 60 cm cu mici abateri (pânã la 4 cm mai mult sau mai puțin).


Anunțuri promovate

Rhodezian Ridjeback de vanzare Rhodezian Ridjeback de vanzare

Vand mascul Rhodezian Ridjeback de 4 ani, numai persoanelor iubitoare si celor care cunosc aceasta rasa de caini.Este un caine deosebit foarte atasat de copii

1500 RON

Mascul dihor culoare standard Mascul dihor culoare standard

Vand mascul dihor culoare standard,varsta 2 ani, trimit si in unele orașe din țara.

500 RON

Servicii de dresaj canin Sălaj Servicii de dresaj canin Sălaj

Se oferă servicii de dresaj canin pe raza județului Sălaj. Socializare pentru căței, dresaj de bază, dresaj avansat. Folosim tehnici non violente de dresaj in pozitiv. Probleme de comportament. Pregatire pentru expoziții canine. Organizăm sesiuni individuale și de grup. Mai multe informatii la telefon 0748176136.

50 RON

Papagali Jako pui cu acte CITES Papagali Jako pui cu acte CITES

Crescător cu experiența autorizat de Agentia de Protectia Mediului vand legal pui papagali Jako crescuți la mana foarte blanzi cu acte CITES apendix1 eliberate de Ministerul Mediului ,din 1 ian 2017 a devenit o specie protejata , sunt inelati si integistrati la Agentia de Protectia Mediului ,au ochii negri dovada ca sunt pui cu test ADN , inelati .In pret este inclus testul ADN , actele CITES si mancare . Mai multe informati la telefon sau whatsapp.

1000 EURO

Hamuri impermeabile pentru câini Hamuri impermeabile pentru câini

Hamuri impermeabile pentru căței, diverse modele. Fiecare ham este făcut la comandă, după dimensiunile cățelului, având doua prinderi pentru lesa si medalion. Materialul exterior este impermabil si rezistent iar materialul de la interior este moale. Culoarea cusaturii poate fi aleasa de client. Transport gratuit in Bucuresti - Ilfov

70 RON

Creveti Neocaridina Red Sakura Creveti Neocaridina Red Sakura

Creveți MIX - Super Red Sakura/Bloody Mary, minim 10 bucăți, pui și juvenili 7 lei buc. Cu siguranță sunt cei mai populari creveți ce pot fi găsiți in acvariile iubitorilor de nevertebrate, datorită condițiilor de înmulțire și creștere, neavând nevoie de apă, substrat sau iluminare specială, fiind crescuți în acvarii cu apă de la rețeaua municipală, fără condiționarea acesteia. Denumire științifică: neocaridina; Viteza de reproducere: foarte mare; Comportament: non-agresiv; Dificultate: ușor; Poze sunt reale și îmi aparțin; Se vând la stadiul de juvenili (dimensiuni 1-1,5cm). Pot trăi până la 2,5 ani, atingând dimensiuni între 2,0-2,5 cm. Creveții sunt reproduși în acvarii cu apă de la robinet, dintr-o linie încrucișată intre Super Red Sakura și Bloody Mary, astfel fiind obținut un roșu uniform superb. Creveții se înmulțesc foarte repede, maturitatea sexuală fiind atinsă la vârsta de 3-4 luni. Volumul acvariului trebuie sa fie de cel puțin 10 litri.

7 RON

Akita Inu, canisă, pedigree A Akita Inu, canisă, pedigree A

Crescător responsabil și cu experienta, deținător canisa FCI, înregistrată și omologata international la Bruxelles, anunț disponibila o minunata femelă Akita inu doar pt familiile care cauta si doresc calitate genetica incontestabila, o genealogie excelenta, micuța provenind din părinți arbitrați in Expo canine, tatal campion în 2 tari, bunici, străbunici, etc, mari campioni in Expo canine interne/externe. Deținem ambii parinti și bunicii materni, care se pot vedea la adresa canisei, unde s-au născut actualii catelusi din cuibul "G"ai canisei, mama lor deci născută in canisa noastra. Fetita va fi apta pt acomodare cu noua familie după 24 aprilie, când va fi complet înțărcata, va avea minim 2 deparazitari interne, 2 examene coproparazitologice, 2 vaccinuri, microcip implantat, înregistrata în RECS, carnet de sănătate și pașaport UE, va avea pedigree A, carnet performante ACHR.

7365 RON

Crapi japonezi koi de acvariu sau i Crapi japonezi koi de acvariu sau i

Crapi japonezi direct de la Fermadecrapikoi. Pestii sunt crescuti in Romania sau provin din export .Sunt aclimatizati la conditiile locale.Preturi de producator. Pretul din anunt este strict informativ avand in vedere multitudinea de dimensiuni si calități a acestor pesti.

15 RON

Obține vizibilitate mai mare Folosește promovarea VIP să ai anunțul promovat pe prima pagină

Vezi mai multe detalii