acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Rough collie

Rough collie se deosebeste de celelalte rase de caini prin aspectul sau luminos.Cu privirea sa induiosatoare si personalitatea prietenoasa, rasa este dipusa sa cucereasca toti iubitorii de caini.

Rasa Rough collie a patruns in cinematografie prin istoria catelusei Lassie.Toata promovarea si reclama de care a beneficiat rasa au avut rezultate pozitive si au facut ca rasa sa fie conservata si raspandita rapid.

        

Istoric: Rasa provine din cei mai importanti caini ciobanesti din Sco?ia.Vechiul Collie, diferit de cel din zilele noastre, era foarte raspandit in Marea Britanie.

Abia in secolul XIX, crescatorii au inceput sa puna accentul mai mult pe aspectul fizic al cainilor.

Rasa a fost promovata de regina Victoria, care a adus cu ea cateva exemplare din Sco?ia.

         

Comportament: Cainii din aceasta rasa sunt docili, prietenosi, blajini si calmi.Daca aveti un Rough collie, veti stii ca va puteti baza pe el in orice moment.Rasa este imaginea reprezentativa a celui mai bun prieten al omului, acesti caini chiar se comporta precum cei mai buni prieteni.Sunt excelenti caini de paza, desii nu sunt masivi, ei nu vor lasa niciodata garda jos, daca simt ca va aflati in pericol vor sarii in ajutor.

Este un caine ideal pentru a fi lasat alaturi de copii mici.Calitatile de caine pastor raman conservate, el stie sa se poarte cu delicatete cu cei mici si este bland.

        

Alimentatie: Nu este pretentios la mancare.Poate fi intretinut usor.Alimente recomandate sunt legumele, carnea de pui,peste,vita,si cereale.

        

Inmultire: Gestatia dureaza 59-62 de zile, se nasc intre 4 si 8 pui.Femela este foarte protectoare fata de cateii ei.Nu va lasa nici un pericol sa se apropie, acest lucru se intimpla pana la 5-9 saptamani.Dupa aceasta varsta, puii incep sa fie mai independenti.Varsta optima pentru a lua un pui din cuib este 8 saptamani.

        

Aspect si dimensiuni: Rough collie are un par spectacular, foarte des, fin, placut la atingere.Corpul este bine proportionat, pieptul adanc, membrele subtiri, coada stufoasa.Urechiile sunt mari, drepte, situate in apropiere una fata de cealalta.Botul este lung, craniul are forma de V ascutit.Greutatea medie pentru Rough collie este 25 kg, si inaltimea 55 cm.

        

Speranta de viata: este cuprinsa intre 13 si 15 ani.