acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Castor

Castorii sunt un grup de rozatoare semiacvatice.La momentul actual exista un singur gen care face parte din familia Castoridae.Castorii sunt recunoscuti pentru geniul lor arhitectural.Castorii pot sa isi tina respiratia sub apa pana la 15 minute.

Exista 3 specii de castor: Castor fiber, Castor canadensis y Castor californicus.

          

Comportament: Castorii ocupa o galerie subterana simpla, in apropierea apei.Castorii sunt sociabili, traiesc in familii.Aceste animale, cum nu hiberneaza isi petrec iarna la adapost in galerii, alaturi de ceilalti membrii ai familiei.

        castorii

Sunt activi in apropierea apei, isi indeplinesc ocupatiile de baza in mediul acvatic, dar si pe uscat.In general evita deplasarile pe uscat, efectuandu-le doar daca este neaparat necesar.

         

Aspect si dimensiuni: Castorii sunt unele dintre cele mai mari rozatoare din lume.In functie de specie, ei pot avea de la 16 pana la 25 kg.Sunt recunoscuti usor pentru coada lor lunga si groasa.Au parul aspru, de culoare inchisa (maro-brun).Dintii lor sunt puternici.Corpul uniform, si capul mic.

          

Alimentatie: Castorul se alimenteaza doar cu produse vegetale.

        

Inmultire: Dupa o gestatie de 100 de zile se nasc in medie 6 pui.Spre diferenta de alte rozatoare, puii de castor au la nastere blana, ochii deschisi si dinti incisivi dezvoltati.

        

In Romania: in trecut a existat o populatie foarte mare de castori pe teritoriul tarii noastre.Acestia au disparut deoarece au fost vanati din cauza pagubelor pe care le provocau padurilor si pentru blana lor pretioasa.Au fost importati din Germania 21 de castori in noiembrie 2006 pentru a repopula zona Vaii Argesului.