acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Appaloosa

Appaloosa este o rasa de cai usor de recunoscut pentru petele colorate de pe spate.Exemplarele acestei rase sunt cai foarte rezistenti si foarte usor manevrabili.Desi cai patati au existat timp de secole, rasa Appaloosa a fost creata in secolul XVIII de catre tribul de indieni Nez Perce.

         

Istoric: In 1876, in timpul ocuparii de catre armatele americane a teritoriilor indienilor, aceasta rasa se afla intr-o situatie critica si era pe cale de disparitie.Americanii nu puteau permite ca indienii sa aiva cai mai buni din punct de vedere a calitatii, din acest motiv au omorat majoritatea cailor patati.Asociatia Appaloosa Horse Club, fundata in anul 1938, este cea care a contribuit in formarea si dezvoltarea cailor indieni pentru a pastra aceasta nobila rasa.

 

Temperament: Fiind un cal supus este foarte usor de controlat.Are un temperament calm si sociabil.Poate fi folosit precum cal de povara sau cal de agrement.Pot fi calariti si folositi in competitii.Calul Appaloosa este foarte receptiv si poate fi dresat.

          

Alimentatie: Appaloosa este un cal vioi, plin de viata, consuma foarte multa energie si din acest motiv are nevoie de o hrana bogata in substante nutritive.Femelelor gestante si celor care alapteaza, li se administreaza calciu.

 

Aspect si dimensiuni: Appaloosa este un cal musculos, cu piept puternic si muschi rezistenti.Capul este mic, are foarte putin par pe coama si pe coada.Pe spate sau pe intreg corpul este acoperit de pete albe sau negre.Inaltimea unui adult ajunge pana la 150 cm.

 

Speranta de viata: In general sunt cai sanatosi si pot traii pana la 25 de ani.