acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

Crested Chinese

Crested Chinese (caine chinezesc cu creasta) este o rasa de talie medie care la fel ca si cainele peruan nu are par pe corp.De fapt,cele doua varietati de Crested Chinese au par, una din ele are par doar pe cap,membre si coada.

            

Istorie: Cainele Chinezesc cu creasta este o rasa foarte veche (peste 2.000 de ani) provenita din cainii africani adusi in Asia.Tara in care a fost inregistrata rasa este China

            

Personalitate: Crested Chinese are un caracter sensibil si inteligent.Este un caine adorabil care prefera sa stea in preajma persoanelor pline de energie, cum sunt copii.S-ar juca toata ziua.Datorita marimii, nu reprezinta un pericol serios pentru alte animale de casa, decat in cazul in care nu este educat corespunzator.
Este banuitor fata de straini, dar daca nu suprinde un comportament ciudat la ei, ii tolereaza.

             

Aspect exterior si dimensiuni: Corpul este mic, subtire,elegant, cu bot lung.Urechi mari si ascutite.
Exista doua varietati ale acestei rase. Una dintre acestea prezinta par doar pe cap, urechi, varful cozii si foarte putin pe picioare. Restul zonelor fara par sunt moi la atingere.
Cealalta varietate prezinta strat inferior si un strat exterior de par matasos.
Toate culorile sunt acceptate si combinatii cu alb.
Inaltime: 28-33 cm.Greutate 5-6 kg.

            
Alimentatia: Alimentatia Crested Chinese-ului nu este una speciala, poate fi hranit atat cu mancare industriala cat si cu mancare de casa.Carnea de porc, grasimile, ciocolata si cafeaua sunt excluse.
Deparazitarea se realizeaza de doua ori pe an.

             

Speranta de viata:
Pentru aceasta rasa media de viata este foarte ridicata,pot traii peste 15 ani.Totul depinde de atentia  pe care o primesc si calitatea de viata