acasa ajutor contact

poze caini de rasa

poze pisici de rasa

American Curl

American Curl este o rasa de pisici caracterizata prin urechiile sale neobisnuite.Acestea sunt ondulate, rasucite pe spate.Pisicile din aceasta rasa sunt foarte haioase, au un caracter linistit, si se acomodeaza cu usurinta la viata in apartament.

            

Organizatii: Rasa este recunoscuta de catre American Association of Cat Enthusiasts (AACE), American Cat Association (ACA), American Cat Fancier's Association (ACFA), Canadian Cat Association (CCA), Cat Fanciers' Association (CFA), Cat Fanciers' Federation (CFF), The International Cat Association (TICA), Traditional Cat Association, Inc. (TCA), United Feline Organization (UFO)

            

Istorie: In 1981,familia de agricultori Grace si Joe Ruga din Lakewood au salvat de pe strada 2 pisicute cu urechi ondulate.Una din ele a murit, iar cealalta, o femela neagra, a primit numele Shulamith,din ea a luat nastere rasa.American Curl a fost expusa intr-o expozitie felina pentru prima data in anul 1983.
In 1985 rasa a devenit cunoscuta in California.In 1988 cateva exemplare de American Curl au patruns pentru prima data in Franta, si 2 ani mai tarziu rasa a ajuns in Italia.

            

Personalitate: Pisicile din rasa American Curl sunt linistite, se inteleg cu toti membrii familiei fara sa faca diferente intre ei.Spiritul de vanator se dezvolta in primele luni de viata, cand pisoiul va urmarii prin casa lucrurile mici care se misca tentant.Daca pisoiul convietuieste cu pasari si rozatoare, nu o sa le vaneze cand va fi adult.
De obicei tolereaza cainii linistiti, si sunt foarte sociabile cu alte pisici.
Pisicile American Curl sunt foarte curate, in general evita locurile murdare si isi spala blana in fiecare zi.Invata repede sa foloseasca litiera, dar vor refuza sa o mai utilizeze in cazul in care nu este curatata zilnic.

            

Inmultire: La nastere, puii au urechiile drepte, ele incep sa se onduleze dupa 10 zile.
Pisoii au corpul acoperit de un invelis pilos primar, dupa care incepe sa creaca un nou par, fara ca primul sa cada.La varsta de 11-13 luni parul de pui este inlocuit cu parul de adult.

            

Alimentatie: Pisicile American Curl sunt mofturoase, au nevoie de mancare bogata in proteina, prefera tot cea ce contine multa carne.Cea mai indicata carne pentru ele este cea de peste,pui,miel si vita.
Majoritatea stapanilor prefera sa isi hraneasca pisica cu mancare cumparata speciala pentru pisici, insa puteti sa le oferiti si mancare de casa (orez, piure de cartofi, carne fiarta...)

            
Aspect si dimensiuni: Este o pisica robusta, corp puternic si musculos.
Capul este de marime medie in comparatie cu corpul.Urechiile sunt rasucite pe spate, si au varful rotunjit.
Exita o mare varietate de culori disponibile.
American Curl este o rasa de talie mare, intre 5 si 8 kg.

Media de viata: aproximativ 14 ani